Запеканка с кайма

17/04/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Едно нещо им харесваме на запеканките - стават бързо и резултатът е гарантирано вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 165
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете малко масло в тиган и запържете нарязания лук. В голяма купа смесете каймата с 2 яйца, накиснатите във вода и отцедени филии хляб, мащерката, чубрицата и сол, черен и червен пипер на вкус.

Омесете каймата, като добавите и запържения лук. Разстелете я в намазнена тава и сложете да се пече на умерена фурна, докато мляното месо смени цвета си.

Разбийте 3 яйца с прясното мялко и сметаната, добавете брашното и бакпулвера, малко сол и черен пипер на вкус. Залейте с тази смес позапечената кайма, върнете във фурната да се пече докато стегне и придобие лек загар.

Извадете и веднага поръсете с настърган кашкавал. Оставете ястието така или сложете да се запече кашкавалът.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар