Сладки за Свети Валентин

31/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо671
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се приготвя така. Разбиваме маслото със захарта. Може да го позатоплим, а после да го охладим. Прибавяме яйцето и разбъркваме.

Отделно смесваме пресятото брашно, солта и бакпулвера. Смесваме всички компоненти. Натрошаваме шоколада и го замесваме в тестото. Оформяме в домакинско фолио саламче от тестото. Загръщаме го и правим на пирамида с дълга основа.

С тилната страна на ножа откъм основата правим жлеб. Това ще е вдлъбнатината на сърчицата, които ще нарежем после. Заобляме острите ръбове от двете страни на жлеба. Слагаме тестото за една нощ в хладилника.

На другия ден разгръщаме фолиото и режем тестото на сърчица, дебели 1, 5-2 см.

Нареждаме валентинките в тавата, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.

Изпичаме на 180 градуса 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар