Шоколадова торта Орео

31/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо768
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесете в мискер захарта, яйцата и маслото. Когато се смесят, добре добавете айрана и кафето. Постепенно добавете сухите съставки и бъркайте на средна скорост 5-10 минути. Добавете шоколадовия чипс и разбъркайте на ръка, колкото да се пръснат равномерно.

От това количество можете да направите 2 големи или няколко по-малки блата. Печем на 200 градуса за около 35 минути.

Готовите блатове оставяме да се охладят леко. Разбиваме с миксер двата вида масло. Внимателно добавяме ванилията и захарта. Към края добавяме млякото и счуканите бисквитки.

На водна баня разтопете шоколада. Когато е готов, добавете затоплената предварително сметана и бъркайте. Добавете разтопения мед и малко ванилия. Топингът не трябва да престоява много дълго така, за да не се втвърди.

Готовите блатове мажем с маслен крем. Украсяваме тортата с топинг и бисквитки Орео. По желание добавете и цветни захарни орнаменти.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Галина Дулева
Искам да попитам може ли да стане рецептата без единия вид масло?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв