Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинков сладкиш за чай

Палачинков сладкиш за чай

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Палачинков сладкиш за чай1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • жълтъци - 6 бр.
  • течна сметана - 125 мл.
  • захар - 100 гр.
  • брашно - 150 гр.
  • масло - 74 гр.
  • За гарниране
  • портокалови корички - захаросани 100гр
  • захар - 200 гр
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бадеми - 250 гр
  • ванилена захар - 1
  • ром - 1 супена лъжица
  • бита сметана - за украса 150 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със сметаната. Постепенно се добавят захарта и брашното и се разбива полутечно тесто. От него в сгорещеното масло се изпържват малки палачинки.

Портокаловите корички се нарязват на ситно. Захарта се смесва с лимоновия сок и се разбърква, докато се разтопи. Добавят се бадемите, ванилията, ромът и портокаловите кори.

форма за торта с диаметър 22 см. се намазва с масло и на дъното се нарежда пласт от палачинките. Покрива се с част от портокаловата смес.

Останалите продукти се нареждат в същата последователност, като се завършва с палачинки.

Тортата се оставя да престои една нощ в хладилника. На следващия ден се освобождава от формата, нарязва се и се украсява с разбитата сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: