Торта с портокали и глазура

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Торта с портокали и глазура
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Портокалова бомба, облята в ароматен ванилов крем - гласуваме с 2 ръце за нея и ви предлагаме да я опитате. 100% ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • масло - 375 г разтопено
  • брашно - 225 г с набухвател
  • бакпулвер - 5 г
  • кафява захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • портокалова кора - от 4 бр.
  • пудра захар - 300 г пресята
  • захар - 25 г бяла
  • портокалов сок - от 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се на гладка смес 225 г от кравето масло, бакпулверът, кафявата захар, брашното, яйцата и половината от портокаловите кори.

Сместа се изсипва в 20-сантиметрова форма и се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност. След пълното изстиване се разрязва на два еднакво дебели блата.

За маслената глазура се разбиват останалото масло с пудрата захар на лек крем с останалите портокалови кори. Приготвя се сиропът, като загреете портокаловия сок и захарта на слаб огън.

Бъркайте, докато сместа се редуцира наполовина. Долният блат се слага в поднос и се полива с половината сироп.

Намазва се с половината глазура и се покрива с втория блат. Той също се сиропира и се маже с останалата глазура. Поръсва се с портокалови корички. Консумира се веднага или се съхранява на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: