Торта Иглу

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта Иглу
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
14/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Не само големината има значение - и формата също - затова опитайте тази разкошна торта иглу"

Необходими Продукти

  • пудинг - 1 бр. ванилия, 1 бр. ягода, 1 бр. шоколад (по 80 г)
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 1.2 л
  • лешници - 2 с.л., печени и смлени
  • бял шоколад
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудинг ванилията сварете с 500 мл мляко и 3 с.л. захар.

Изсипете го в купа, предварително намокрена със студена вода. След това сварете пудинг ягода с 400 мл мляко и 3 с.л. захар.

Изсипете го внимателно в средата на пудинг ванилията. Накрая пригответе шоколадовия крем с 300 мл мляко и 2 с.л. захар.

Към него прибавете лешниците. Изсипете го в средата на ягодовия крем.

Оставете в хладилника да стегне.

Обърнете тортата в подходяща чиния и я поръсете с настърган шоколад и кокосови стърготини.

Тортата Иглу е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: