Агнешки кебап по странджански

19/04/2011
тин
оттинНовак276
"Доверете ни се, ние знаем как да приготвим вкусен кебап с агнешко месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 778
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото и малко вода.

След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се доматеното пюре, брашното, виното и подправките. Връща се и месото.

Ястието се залива с бульон или топла вода и се вари до омекването на месото, сваля се от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Тин
Тин
08.05.2011 01:15
Бърз кебап със зеленчуци
продукти: 600 гр. шилешко месо, 4 моркова,
3-4 пиперки,3-4 картофа, 2 гл.лук,4-5 ск.
чесън, 5 с.л.олио, 1 ч.л.червен пипер, магданоз, мащерка или чубрица,
1 ч.ч.домати/настъргани/, сол на вкус.
Приготвяне: Нарежете месото на хапки.
Сложете го в тенджера под налягане и
покрийте със зеленчуците, нарязани на филийки. Прибавете чесъна, олиото, подправките, доматите и залейте с 1 ч.ч.топла вода. Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути. Поднесете ястието топло, със ситно нарязан магданоз.
0
0
natlia
natlia
07.05.2011 09:26
Искам рецепта за шилешко.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!