Задушено-пържени картофки

31/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10634
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 015
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. средно големи
  • масло - 3 с.л. краве
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Е, тук отново не мога да се въздържа от написването на малък разказ.

Тия задушено-пържени картофи са много характерни за руската кухня, където ги наричат „жарени“ и ги готвят в чугунен тиган, който ние може да заменим с тефлонов, за да не залепват за дъното.

Та разказът е следният: Реших да гостя мъжа си с такива картофи, необичайни за българската кухня, но каквито правеше майка ми някога. И когато ги сложих на масата и той измърка: "Ммм, много вкусно“, казах: „Тук може да има и малко пържен лук... И задушени гъбки...“, а той, докато примляскваше от удоволствие, отговори: „И ако им туриш отгоре и едни пържоли...“

И така... Картофите се обелват и се нарязват на пръчици. В тефлоновия тиган се слагаТ маслото и олиото да кипнат, плюс картофите, плюс солта. Отгоре – капакът. От време на време картофките просто се разбъркват, докато добият златиста коричка. Това е цялата философия.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар