Бял боб със свински ребърца

31/01/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо667
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 500 г бял
  • свински ребра - 700 г
  • лук - 2 главички
  • моркови - 1 бр. ситно настърган
  • доматен сок - 1 шишенце
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • джоджен - сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Облива се бобът с вода, завира на котлона и се сипва една лъжица сода. След като започне да шупти и поври малко му излиза жълтата вредна вода, която се изхвърля.

Налива се нова пак да го облее, пак завира и пак се изхвърля. След което се налива чиста, добавя се нарязаният лук. Ребрата съм ги запържила леко и тях прибавям към боба.

Така бобът и ребрата се варят на слаб котлон, след като се посварят прибавям малко доматен сок или пюре и джоджен. Към края добавям малко сол.

В друг съд завирам малко олио добавям една лъжица брашно, като се запържи сипвам и червения пипер. Запръжката сипвам при боба.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Който иска да си щади стомаха може да не прави запръжката.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв