Фузили с кайма на фурна

31/01/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Паста с богата заливка - една основателна причина да ни дойдете на гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 374
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • фузили - 1 пакет
  • кайма - 250 г.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • маслини - 10 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява според указанието.

Задушете лука и чесъна в малко зехтин. Прибавете каймата, разбъркайте докато стане на трохи и прибавете ситно нарязаните домати. Добавете и подправките. Варете до сгъстяване на соса. Накрая добавете нарязаните маслини.

Отцедете сварените фузили и ги разбъркайте с малко зехтин. Сипете 1/2 от тях в тавичка, отгоре залейте със соса и покрийте с останалите спагети.

Приготвяне на соса: Сварете млякото. Разбийте яйцата с брашното и с бъркане добавете към врящото мляко. Оставете соса да се сгъсти. Печете ястието на 200 градуса.

Накрая поръсете с настърган кашкавал и допечете.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар