Зеленчукова баница

31/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука се нарязва на полумесеци и се задушава в зехтин. Добавете нарязаните на ленти чушки, след това и нарязаните на кубчета тиквички.

Захлупете тигана и задушавайте, като разбърквате периодично до готовност на зеленчуците. Посолете и подправете с черния пипер и оставете да се поохлади.

Яйцата се разбиват и към тях прибавяте сиренето и сметаната. В предварително намаслена тавичка сложете първо една кора, намажете я със зехтинче, покрийте с втора кора, пак я намажете с мазнина и накрая сложете и третата кора.

Сложете половината от зеленчуковата смес, а след това и половината от яйчената и накрая покрийте с другата половинка зеленчукова смес. Поръсете с нарязаните маслини, останалата яйчена смес и поръсете с настърган кашкавал. Закрийте баницата с другите три кори, като намаслявате всяка кора.

Печете баницата на 200 градуса, до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар