Лесен конфитюр от ягоди

31/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Нямате опит - няма проблем Този ароматен конфитюр от ягоди, който да ви напомня за лятото, се приготвя изключително лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 468
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • ягоди - 1 кг. изчистени от дръжките
  • захар - 1 кг.
  • лимонена киселина - 2 ч.л. (или ябълков оцет - 2 ч.л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се по едрите ягоди на парчета и се слагат в голяма купа. Посипват се със захарта и се разбъркват, за да се покрият равномерно. Оставят се за поне 8 часа да пуснат сока си.

В голяма тенджера или както в моя случай в електрически тиган се сипват ягодите от купата заедно със захарния сироп, който са пуснали. Вари се на средна степен на температурата. От време на време се отстранява събралата се пяна с лъжица.

Пасирайте, за да се получи конфитюр. Времето за варене е много относително и има два основни начина да се разберете кога е настъпил момента да изключите котлона. Първият е да се вземете чаша с ледено студена вода и в нея да се пусне капка от сладкото.

Ако тя не се разпръсне във водата, а пада цяла, значи сладкото е готово. Другият вариант е като се сипе малко от сладкото в плитка чиния и се направи пътечка през него. Ако не се събира моментално, а оставя диря значи е готово.

След сваляне от огъня се прибавя лимонената киселина или оцета. Разбърква се добре. Сипва се в приготвени добре измити и подсушени малки бурканчета. Затварят се веднага и се обръщат с капачките надолу.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар