Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Селски соден хляб с чубрица

Селски соден хляб с чубрица

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Селски соден хляб с чубрица
Снимка: Ирина Андреева Jolie
3 / 4
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Най-вкусният селски хляб, с който ще зарадвате малки и големи"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 гр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - за поръсване
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва брашното, лимоновия сок, содата, солта, захарта, чубрицата и зехтина. Добавя се около 250-300 мл. топла вода и се замесва меко тесто. Прехвърля се на плота и се омесва още 10 мин. Покрива се с домакинско фолио и се оставете да почине 20 мин.

Размесва се тестото отново и се оформят два геврека с дебелина около 4 см. Слагат се в голяма тава или в две отделни намазани със зехтин. Поръсват се с брашно и още малко чубрица.

С кухненска ножица се щипват отгоре през малко разстояние като се внимава да не се прережат.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обожавам домашна питка с чубрица. И аз я правя така, само че я сплитам на плитка.
01.02.2016 17:25