Пълнено агнешко бутче

31/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"С какво е пълнено това апетитно агнешко бутче разберете сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 253
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориза и подправките. Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.

Разрежете агнешкото бутче, така че да се получи „джоб”. Получения отвор напълнете с готовата плънка и се зашива с дебел конец.

Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Намажете бутчето със сместа за намазване и сол. Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода.

Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 ч и 30 мин – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето.

Два часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи. Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар