Пълнено агнешко бутче

31/01/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"С какво е пълнено това апетитно агнешко бутче разберете сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 148
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 2.5 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • спанак - 1 връзка
  • гъби - 200 г
  • ориз - 200 г
  • девесил
  • мащерка
  • розмарин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • бира - 250 мл
  • вода - 500мл
  • за намазване
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • розмарин - 1 шипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориза и подправките. Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари.

Разрежете агнешкото бутче, така че да се получи „джоб”. Получения отвор напълнете с готовата плънка и се зашива с дебел конец.

Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Намажете бутчето със сместа за намазване и сол. Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода.

Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 ч и 30 мин – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето.

Два часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи. Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар