Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Вкусни котлети от шаран

Вкусни котлети от шаран

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Вкусни котлети от шаран1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусен шаран като този сме готови да хапваме всеки ден, не само по Никулден Лайк ако и вие не може да им устоите"

Необходими Продукти

  • риба - 1 шаран
  • естрагон - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за овалване
  • зехтин - за пържене
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • пащърнак - 1/2 корен
  • бадеми - 100 г сурови
  • лимони - 1/2 бр. кората и сока
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • керевиз - 3 стръка (целина)
  • дафинов лист - 3 бр.
  • бахар - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на котлети шарана. Естрагонът се смесва с брашно, сол и черен пипер. Котлетите шаран се овалват в ароматната смес и се изпържват в зехтина.

По желание към котлетите може да се приготви вкусен сос. За целта лукът за соса се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина. Залива се с 2 чаши вода, прибавя се нарязаният на ситно керевиз и пащърнак, дафиновият лист и бахарът.

Оставя се на слаб огън около 20 мин. Сосът след това се прецежда, налива се виното и се добавя настърганата кора от лимон и половината от сока му, както и захарта.

Бадемите се кипват в тенджерка, след това се шокират в ледена вода и се обелват. Филират се и се слагат в ароматния бульон. Кипва се за 5 минутки.

Запичаме брашното в сух тиган и се добавя към соса, като се разбърква постоянно. Подправя се със сол и черен пипер. Рибата се подрежда в плато и отгоре се покрива с получения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: