Тосканска салата Панцанела

31/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо907
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • домати - микс жълти, розови, червени - около 1 кг.
  • хляб - чабата или препечени филийки около 200 гр.
  • чушки - 2 бр. различен цвят.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • босилек - 1 шепа пресни листа
  • зехтин
  • винен оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чабатата се накъсва на малки късчета и се препичат в гореща фурна за кратко. Охлаждат се. Сипват се в голяма чиния.

В купа се режат доматите на кубчета, червения лук и чушките на полумесеци. Смачкват се обелените скилидки чесън и се прибавят при останалите зеленчуци. Овкусяват се със сол, оцет и зехтин. Разбъркват се внимателно.

Разпределят се върху хрупкавия хляб и се поливат със сока, който се е отделил в купата.

Поръсват се листата пресен босилек и се сервира с добре охладен аперитив.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар