Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ашуре»Ашуре с ядки и сушени плодове

Ашуре с ядки и сушени плодове

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Ашуре с ядки и сушени плодове
Снимка: Иси
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Общо
1 мин.
Порции
4
"Ако ще правите ашуре, направете го както трябва - по тази рецепта и с много желание"

Необходими Продукти

  • пшеница - 1 ч.ч. грухана
  • нахут - 1/2 ч.ч сух
  • боб - 1/2 ч.ч дребен, бял
  • захар - 1 ч.ч
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 50 г
  • стафиди - 50 г сушени
  • орехи - 50 г
  • лешници - 50 г
  • нар - 1 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се сварява във вода за 20 минути. Отцежда се и се оставя за 1 нощ. Нахутът и бобът се накисват също за 1 нощ, след което се сваряват поотделно и се отцеждат.

Пшеницата се кипва във вода, която трябва да покрива зърната. Намачква се с вилица, без да се отцежда. Към нея се добавя белената и настъргана ябълка.

В тенджера се слагат бобът, нахутът и сушените плодове. Поръсва се със захарта. Добавя се житото с ябълката и всичко се кипва за 30 минути на слаб огън.

Разпределя се в чаши и се оставя да се охлади за една нощ. Гарнира се с натрошените ядки и зърната нар и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: