Агнешка курбан чорба

31/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"Агнешкото задължително трябва да присъства на Великденската трапеза, но никой не е казал, че трябва задължително да приготвите печена агнешка плешка. Извненадайте близките си с вкусна и питателна агнешка курбан чорба "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 815
  • Преглеждания за месеца663
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото и дреболиите се сваряват, обезкостяват и бульонът се прецежда. Дреболиите се нарязват на кубчета, а месото се накъсва. Лукът, морковът и целината се нарязват на кубчета, а чесънът на ситно.

Запържват се заедно с лютата чушка в сгорещеното масло и олио. Прибавят се брашното и доматеното пюре. Запържват се за кратко.

Постепенно се долива бульонът и се оставя да къкри. Прибавят се месото, дреболиите и оризът. Оставят се на слаб огън, докато оризът се свари.

Яйцето се разбива добре и се прибавя към супата на тънка струйка, през цедка. Трябва да се образуват парцали, това е т.нар (пресечена застройка). Супата се сваля от котлона и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.

Поръсва се със скълцаните пресен магданоз и джоджен и се поднася.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар