Уникална Торта

31/01/2016
Пламенова Кристинот Пламенова КристинПомощник Готвач 1x
Приготвяне80 мин.
Готвене5 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 361
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • блатове - 3 бр. за торта
  • компот - 1 бр. от малини, само сока
  • целувки - 150 г
  • за първия крем
  • масло - 125 г краве, на стайна температура
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • ванилия
  • за втория крем
  • белтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За първия крем разбиваме 4 с.л пудра захар и жълтъците до побеляване. Маслото разбиваме отделно с останалата захар. После постепенно се смесват.

Белтъците и пудрата захар за втория крем се разбъркват до пухкав сняг. Другата захар се карамелизира и се добавя на тънка струйка в сместа.

Взема се блат. Напоява със сока на компота от малини. Маже се с първия крем и се поръсва с целувки. Следва втори блат, който също се покрива с първия крем и целувки. Завършваме с третия блат, който също е сиропиран.

Намазваме тортата с втория крем 2 и декорираме според вкуса си.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Тортата наистина е уникална! Поздравления!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв