Парти-сармички

01/02/2016
"За делник или за празник - постни сармички, които ще ви вземат акъла "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции35-40
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 754
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и го задушете в мазнината. Добавете червения пипер, бульона, каймата и разбъркайте.

Измийте ориза и го прибавете към каймата. Добавете 1 ч.ч. вода. Гответе 6-7 мин., докато течността се поеме от ориза. Свалете плънката от котлона, добавете чубрицата и оставете да се охлади.


Подгответе зелевите листа, като ги отделите от зелката, разполовете през средата и отстранете дебелата част.

Във всяко листо сложете по 1 с.л. от плънката и завийте сармичките. Наредете ги в дълбок съд с похлупак.

Поръсете с червен пипер и олио. Затиснете отгоре с чиния. Налейте топла вода, като покриете сармите и сложете във фурната.

Печете на бавен огън до омекване на зелето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар