Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Ребърца в сладко-пикантен сос

Ребърца в сладко-пикантен сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Ребърца в сладко-пикантен сос
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Със сол и пипер и баба знае, ама докато не ги опитате с кафява захар и сос от сливи - не знаете какво е наистина вкусни ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1.5 кг
  • за соса
  • вода - 80 мл
  • доматено пюре - 80 мл
  • мед - 80 мл течен
  • кафява захар - 4 ч.л
  • сос от сливи - 125 мл
  • чили сос - 125 мл
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • портокалов сок - от 2 портокала
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се сваряват за около 45 минути. Прецеждат се, подсушават се и се слагат в намаслена тава.

Всички съставки за соса се смесват до получаването на еднородна смес.

Ребрата се покриват със соса, разбъркват се добре и се запичат в загрята фурна около 40 минути, като след 20-та минута се обръщат. Сервират се веднага с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: