Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Специалитет Шкембе руло

Специалитет Шкембе руло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Специалитет Шкембе руло1 / 2
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • свинско месо - 880 г
  • мас - 100 г
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • доматено пюре - 50 г
  • сол - на вкус
  • риган - 3 г
  • черен пипер - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме добре почистеното шкембе. Нарязваме свинското месо и го запържваме в маста, изваждаме и в същата мазнина задушаваме нарязания лук.

Прибавяме разреденото доматено пюре, сол, риган и черен пипер.

Връщаме месото към запръжката, прибавяме малко вода и готвим на тих огън.

Разстиламе шкембето, поставяме от приготвената плънка, завиваме на руло и запичаме във фурна, като го закрепваме с шишчета или клечки за зъби, за да не се развие.

При поднасяне махаме клечките, нарязваме на филии и заливаме със соса, получен при приготвяне на ястието. Сервираме с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: