Класическа торта Наполеон

01/02/2016
"Класическият вариант на любимата ни торта Наполеон. Любима и изпробвана рецепта."
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 874
  • Преглеждания за месеца518
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете маслото на малки кубчета. Смесете го с брашното и бакпулвера. Стрийте всичко на трохи. На тънка струйка налейте в сухата смес бирата.

Омесете меко еластично тесто и го разделете на 8 топки, всяка от които завийте в домакинско фолио и приберете за час-два в хладилника. Междувременно си пригответе крема. После извадете тестото от хладилника и разточете всяка топка на блат.

Оформете от тях еднакви квадрати. Надупчете всеки блат с вилица на няколко места. Изпечете ги един по един за по 10-12 минути при температура до 200 градуса. Оставете ги да изстинат.

Намажете блатовете с крема, като след всеки намазан блат отгоре слагате следващия. Оставете най-горния не намазан. Завийте тортата в домакинско фолио и я приберете на хладно (но не в хладилника) за една нощ.

От останалите изрезки оформете блат с произволна форма и го изпечете като останалите, след което го направете на трохи. Сега вече намажете горния блат и тортата отстрани с крем и ги наръсете с трохите.

Оставете тортата да почине известно време, след което я нарежете и сервирайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
04.02.2016 21:00
Знаменитый и удивительно вкусный торт Наполеон,в нем тесто для коржей замешивается на пиве :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв