Паприкаш по унгарски

01/02/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо426
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо кълцаме на ситно сланината. По желание може да прибавим малко чесън за аромат и вкус. Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на хапки. Класическият унгарски паприкаш предвижда месото да е телешко. Макар, че можем да го заменим и с друго.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган леко запържваме сланината. Когато маста се стопи, изваждаме пръжките с решетеста лъжица. В тигана слагаме лука и го запържваме. После леко запържваме месото. Отново разбъркваме старателно.

Когато месото се позапържи и си пусне сока, слагаме червения пипер. Разбъркваме енергично, за да не се образуват бучици. После прибавяме малко вода или бульон. Месото не бива да се вари, затова водата трябва да е съвсем малко. Ако трябва, доливаме още малко. Захлупваме с капак и задушаваме до омекване на месото.

Вече сме почти готови. Остава да прибавим още един много важен компонент. Смесваме сметаната с брашното до образуването на равна кашичка. Посоляваме и пожелание поръсваме с черен пипер. Изливаме я при месото, внимателно разбъркваме и задушаваме още 3-5 минути. След което сервираме.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар