Халасле (Рибена супа)

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110346627
Халасле (Рибена супа)1 / 2
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Посрещнете празника са най-ароматната рибена чорба, която може да се опита"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.5 - 2 кг или сом
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. зелени
  • червен пипер - 1.5 суп. лъж.
  • лют червен пипер - 0.5 ч.лъж. (не е задължителен)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 3 - 4 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основната риба тук е шаранът (или сомът), но може да прибавим и друга, дребна риба. Почистваме шарана от люспите, отрязваме главата и перките. Обелваме кожата и обезкостяваме.

Нарязваме филетата на парчета и ако са останали костици, отстраняваме и тях. Посоляваме леко и прибираме в хладилника. Слагаме в тенджерата главата, кожата, перките и дребната риба.

Наливаме вода и поставяме да се вари. Прибавяме почистения и нарязан лук, доматите, картофа и зелените чушки. Слагаме червения пипер, солта и подправките.

Щом водата заври, намаляваме огъня и варим час и половина-два. После прецеждаме бульона през голяма цедка. Връщаме бульона на огъня, и щом заври, пускаме в него парченцата филе. Варим 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: