Картофена запеканка в гювече

01/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач35334294
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 984
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се сварява. Когато се свали от котлона, горещата вода се заменя със студена. До 2-3 минути е достатъчно изстинал, за да бъде обелен. След това се реже на кубчета.

Гювечето се намазнява и се слага вътре картофът. Натрошава се сирене и заедно с топеното сирене и подправките се объркват с картофите. Отгоре се настъргва кашкавал, да се покрие хубаво гювечето. Слага се да се пече на 200 градуса.

Когато кашкавалът започне да се запича, гювечето се изважда. Двете кръгчета от домата се режат на половинки и се слагат отгоре върху кашкавала, с облата страна навън, да се образува между тях квадрат.

В този квадрат се счупва яйцето. Отгоре може до се сложи още чубрица или шарена сол (аз слагам) и се връща във фурната да се запече яйцето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар