Печени шницели от картофи

01/02/2016
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 798
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. За да изстинат по-бързо, след като се свалят от котлона, горещата вода веднага се заменя със студена и няколко минути по-късно се обелват.

Намачкват се и се смесват с 1 яйце, сиренето, магданоза и малко сол. Всичко се разбърква добре. Сместа се оставя в хладилника да стегне и когато е напълно студена, с ръце се оформят шницели.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. В купичка се разбива другото яйце.

Когато са подредени в тавата, шницелите се поръсват отгоре с брашно и се намазват с яйцето. Върху всеки шницел се капва по малко олио. Пекат се до готовност в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Гарнирах с млечен сос, станаха превъзходни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв