Кисело зеле с ориз

01/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач29132123
"Толкова е вкусно, че всички ще си сипят допълнително, не вярвате ли?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 297
  • Преглеждания за месеца8107
  • Преглеждания за седмицата7599
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки лентички. Ако лентичките са много дълги, се срязват на две. В тенджера се налива олио и след като се затопли, се добавят ситно нарязаният лук и измитият ориз. Бъркат се непрекъснато, докато оризът поеме достатъчно мазнина и започне да става прозрачен.

Към ориза и лука се добавят 3 ч.ч. вода или 1 ч.ч. зелев сок (в такъв случай не се добавя после сол) и 2 ч.ч. вода. Добавя се 1 ч.л. сол.

След като зелето е поомекнало и оризът е почти сварен, се добавя червеният пипер. Разбърква се добре и всичко се изсипва в тава. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато леко се запече.

Бележки:
-Ако зелето е много кисело или солено, първо се измива и отцежда добре или се слага за малко в гореща вода и след това се отцежда;

- Ако зелето е много кисело или солено, но искате да използвате и зелев сок вместо само вода, тогава по-добре да е само ½ ч.ч. зелев сок и 2 и ½ ч.ч. вода;

- Ако не искате да го запичате, може да доварите ястието на котлона, докато оризът се свари напълно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много вкусно ястие, а също така е хубаво и с фасул
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв