Турска супа от карфиол

09/06/2009
Емилия
отЕмилияНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 495
  • Преглеждания за месеца367
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • целина – 1 глава
  • брашно – 1/ 2 ч. ч.
  • яйца – 2 бр.
  • масло – 4 с. л.
  • бульон – 8 ч. ч.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • хляб
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробения на цветчета карфиол и нарязаната на малки кубчета целина покриваме с вода, добавяме сол и на среден огън ги варим, докато омекнат. Прецеждаме зеленчуците.

В друг съд запържваме брашното около 2 мин. в масло и добавяме месния бульон. Изчакваме да заври и добавяме пасираните зеленчуци.

Разбитите с мляко жълтъци сипваме в супата и я оставяме да поври още малко.

Поднасяме с пържени хлебни кубчета.
подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар