Турска супа от карфиол

09/06/2009
Емилия
отЕмилияНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 553
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробения на цветчета карфиол и нарязаната на малки кубчета целина покриваме с вода, добавяме сол и на среден огън ги варим, докато омекнат. Прецеждаме зеленчуците.

В друг съд запържваме брашното около 2 мин. в масло и добавяме месния бульон. Изчакваме да заври и добавяме пасираните зеленчуци.

Разбитите с мляко жълтъци сипваме в супата и я оставяме да поври още малко.

Поднасяме с пържени хлебни кубчета.
подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!