Веган мус с черен шоколад

01/02/2016
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо817
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • нахут - 125 мл от течността на нахут в консерва
  • черен шоколад - 100 г
  • захар - 1 - 2 лъжици или подсладител
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапя се шоколадът на водна баня и се маха от котлона, но се оставя още малко в топлата вода и после се маха. Оставя се да се охлади малко докато приготвяте следващата част.

Течността от консервата нахут се нарича Aquafaba. Тя се разбива с електрически миксер докато не стане пухкава (подобно на сняг от яйчен белтък).

Когато шоколадът вече не е много топъл с помощта на бъркалка леко се изсипва в сместа и се "сгъва" с помощта на бъркалката, докато не се смесят, това се прави внимателно защото има опасност да спадне.

След това се слага в купички и се оставя в хладилник няколко часа. Аз лично често си правя хумус и така се справям с излишната aquafaba :)подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!