Зелеви сарми от кисело зеле с пържена плънка на фурна

02/02/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122566425947
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 025
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелеви листа - 15 бр. от от кисела зелка
  • кайма - 250 г смес
  • ориз - 1 чаена чаша
  • сминдух
  • къри
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 суп.лъж.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката като в тиган размиваме каймата с малко вода и слагаме на котлона с 3-4 суп.лъж. олио, за да се задуши.

Когато си промени цвета и стане на гранулки, прибавяме сминдух, къри и черен пипер на вкус. Добавяме и ориза, пържим за кратко и сваляме от котлона.

Всяко от зелевите листа почистваме от твърдата жила в средата. Слагаме по супена лъжица от плънката в центъра на листото и завиваме сарми. Подреждаме готовите сармички в огнеупорен съд с капак.

Когато сме приготвили всички сарми, наливаме вода, така че да се покрият и слагаме с капак във фурната. Включваме фурната на 190-200 г и печем до готовност (приблизително час и половина).

Може да приготвим сармите и сварени в тенджера.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!