Пълнена пита

Пълнена пита
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая - 15 г прясна
  • яйца - 1 бр. жълтък, за намазване
  • вода - 250 мл хладка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • за плънката
  • кренвирш - 4 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • лютеница - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя за около 40 минути на топло, докато втаса. Втасалото тесто се разделя на две равни части.

Едната част се разточва на кора с размерите на тавата, в която ще печем питата. Отгоре са намазва с лютеница и се покрива с нарязаните на кренвирши и настъргания кашкавал.

След това гаринраната кора се завива на руло и се нарязва на парчета. Действието се повтаря и с другата кора. Парчетата гарнирана пита се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Намазват се с разбития жълтък и се оставят да втасат 25-30 минути. Пълнената пита се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

че се до готовност на 220 гр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
това със сигурност ще хареса на семейството ми. ще ги изненадам още тези дни.
14.04.2016 20:58
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Отдавна се каня да направя пълнена питка с някаква плънка. Ще опитам!
03.02.2016 09:49