Карамелен сладкиш с ябълки

02/02/2016
"Открихме как да направите пиенето на кафе с приятелки още по-приятно занимание "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 117
  • Преглеждания за месеца387
  • Преглеждания за седмицата109
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 бр
  • захар - за карамела - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 50 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 2 к ч , ванилия - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще печем сипваме захарта и поставяме на котлон Бърка се докато се разтопи и сваляме от котлона.

Ябълките трябва предварително да са обелени и нарязани на лунички. Нареждат се върху карамела.

Разбиваме яйцата със захарта, добавя се олиото, ванилията, брашното с бакпулвера.

Отделя се 1 к.ч. смес и се разбърква с какаото. Сипва се първо бялата смес, отгоре тази с какао и се прави шарка с дървено шишче с въртеливи движения.

Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути.

Изважда се и се обръща върху чиния.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Силвия Маринова
Това е любимият ми сладкиш. УНИКАЛЕН Е.
0
0
Наталиа Петрова
Приготвих го без какаото. Наистина вкусен сладкиш!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв