Ориз с червени чушки

02/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф712302124
"Лека, засищаща и много цветна гозба "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 300 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
  • доматен сос - 2 с. л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага олио, колкото да покрие дъното. Лукът се нарязва ситно и се запържва до омекване. Чушките се измиват, почистват се от дръжките и семето и се нарязват в тенджерата.

Зеленчуците се задушват, докато омекнат. Добавя се оризът и се разбърква, за да се запържат леко.

Продуктите се овкусяват със солта, черния пипер, доматения сос и дафиновия лист. Добавя се вода, колкото да покрие съдържанието. Ястието се оставя да къкри на тих огън за 30 минути, като при нужда се долива гореща вода.

Преди поднасяне може да се поръси с малко ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар