Яхния с леща и картофи

02/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач29232123
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 569
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага около 2 литра вода да заври. След като заври, се добавя измитата леща. Картофите се обелват и се нарязват с лука и пиперката на кубчета и се добавят при лещата.

Капва се малко олио. Слага се бульончето. Щом се разтвори, се добавят чубрицата и черният пипер и се оставя да ври до готовност на продуктите.

Прави се ароматна запръжка, като се загрява в тиган няколко супени лъжици олио, слагат се брашното и червеният пипер и се разбърква да се разтворят добре.

Добавя се един черпак от чорбата на лещата. Разбърква се хубаво, докато чорбата се сгъсти и стане на каша. После още 1-2 черпака и пак така.

Накрая всичко се връща при останалата леща и е вари ще около 5 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар