Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с леща и картофи

Яхния с леща и картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7364k1k3k10
Яхния с леща и картофи
Снимка: Рая Андонова
1 / 5
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • леща - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - ¼ червена пиперка
  • олио
  • чубрица
  • млян черен пипер
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага около 2 литра вода да заври. След като заври, се добавя измитата леща. Картофите се обелват и се нарязват с лука и пиперката на кубчета и се добавят при лещата.

Капва се малко олио. Слага се бульончето. Щом се разтвори, се добавят чубрицата и черният пипер и се оставя да ври до готовност на продуктите.

Прави се ароматна запръжка, като се загрява в тиган няколко супени лъжици олио, слагат се брашното и червеният пипер и се разбърква да се разтворят добре.

Добавя се един черпак от чорбата на лещата. Разбърква се хубаво, докато чорбата се сгъсти и стане на каша. После още 1-2 черпака и пак така.

Накрая всичко се връща при останалата леща и е вари ще около 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: