Пипер с прясно мляко

02/02/2016
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 172
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените от семето и дръжките пиперки се обелват и нарязват. Чесънът се реже на ситно. В тенджера се слага олио и за кратко се запържва чесънът. Добавя се пиперът и също се запържва.

След това се налива млякото, което няма нужда да е топло, но трябва да не е горещо или студено, за предпочитане трябва да е на стайна температура. Оставя се, докато млякото заври.

Тогава се слага сол, червен пипер(по желание) и черен пипер. Оставя се да пори още около 5 минути. Междувременно това в отделна купичка се разтваря брашно в малко вода и се добавя към останалите продукти в тенджерата.

Бърка се постоянно, докато се сгъсти. Ако не е достатъчно гъсто, се добавя още разтворено във вода брашно, докато стане гъсто, колкото искате. Когато се сгъсти, се сваля от котлона.

Бележка: Ако пиперките са червени, сосът става малко по-червен и няма нужда от червен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар