Джинджифилов чай за болно гърло

02/02/2016
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 848
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • джинджифил - парче от корен (1x0.5 см)
  • вода - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври. Докато завира, джинджифилът се обелва и се нарязва на парченца (колкото по-малки, толкова по-добре; може даже да се настърже). Когато водата заври, джинджифилът се слага в нея и котлонът се намаля. Варят се 15 минути. През това време се изцежда лимоновият сок.

След 15-тата минута джинджифилът се маха от водата с решетъчна лъжица и се добавя лимоновият сок. Всичко се прецежда в чаша и се добавя медът. Пие се топъл, почти горещ. Ако е още в началото, гърлото трябва да се оправи след втората чаша чай.

Бележка: Ако джинджифиловият вкус не Ви понася много, може да се запари само 10 минути или да се сложи по-малко джинджифил, или малко повече мед (малко повече, не прекалено много), но все пак това е лекарство и трябва да се усеща вкусът на джинджифила, иначе няма да проработи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Този корен много го уважавам ,не само на чай ,слагам и в супи и в други ястия универсален и много полезен
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите