Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Чай»Джинджифилов чай за болно гърло

Джинджифилов чай за болно гърло

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Не се давайте на лошото време"

Необходими Продукти

  • джинджифил - парче от корен (1x0.5 см)
  • вода - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да заври. Докато завира, джинджифилът се обелва и се нарязва на парченца (колкото по-малки, толкова по-добре; може даже да се настърже). Когато водата заври, джинджифилът се слага в нея и котлонът се намаля. Варят се 15 минути. През това време се изцежда лимоновият сок.

След 15-тата минута джинджифилът се маха от водата с решетъчна лъжица и се добавя лимоновият сок. Всичко се прецежда в чаша и се добавя медът. Пие се топъл, почти горещ. Ако е още в началото, гърлото трябва да се оправи след втората чаша чай.

Бележка: Ако джинджифиловият вкус не Ви понася много, може да се запари само 10 минути или да се сложи по-малко джинджифил, или малко повече мед (малко повече, не прекалено много), но все пак това е лекарство и трябва да се усеща вкусът на джинджифила, иначе няма да проработи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Този корен много го уважавам ,не само на чай ,слагам и в супи и в други ястия универсален и много полезен
01.05.2016 17:55
3