Сиренки с кашкавал

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Сиренки с кашкавал
Снимка: Рая Андонова
3 / 4
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Колкото повече кашкавал, толкова по-вкусни са сиренките"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г натрошено
  • праз - 2 с.л. ситно нарязан или пресен чесън
  • черен пипер - млян
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на котлона се смесват водата и маслото, докато маслото се разтопи. Добавя се брашното и се разбърква, докато всичко се смеси добре.

Дръпва се от котлона и се добавят яйцата като бъркането продължава. Щом се смеси всичко добре, се добавя сиренето, празът/чесънът, солта и черният пипер.

С лъжица се взима от сместа и се слага в тава, застлана с хартия за печене. Върху всяка сиренка се капва по една капка олио и се слага кашкавал.

Пекат се на 200 градуса докато се зачервят. Първо 10-тина минути само отдолу, а след това и отдолу, и отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: