Пица полента

02/02/2016
Петя Славчева
отПетя СлавчеваНовак101
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете маслото и млякото в тенджерка и прибавете солта. Добавете качамака и бъркайте енергично с дървена лъжица в продължение на 1-2 минути на слаб огън.

Сипете качамака върху хартия за печене и го оформете на кръгла топка. Качамакът трябва да се разточи на тънък кръг с помощта на точилка, като с помощта на шпатулка краищата се оформят гладки.

Оформяйте го докато е топъл, защото е много еластичен. Сложете хартията с качамачения блат в тава. Гарнирайте с любимите си продукти за пица и запечете в загрята на 200 градуса фурна.

* Може да направите качамака с вода, но на мен ми е по-вкусен с мляко и масло. Понякога го правя с равни части вода и бяло вино.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар