Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица полента

Пица полента

Петя СлавчеваПетя Славчева
Новак
10231320
Пица полента
Снимка: Петя Славчева
1 / 2
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • царевичен грис - 1 ч.ч. за качамак
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете маслото и млякото в тенджерка и прибавете солта. Добавете качамака и бъркайте енергично с дървена лъжица в продължение на 1-2 минути на слаб огън.

Сипете качамака върху хартия за печене и го оформете на кръгла топка. Качамакът трябва да се разточи на тънък кръг с помощта на точилка, като с помощта на шпатулка краищата се оформят гладки.

Оформяйте го докато е топъл, защото е много еластичен. Сложете хартията с качамачения блат в тава. Гарнирайте с любимите си продукти за пица и запечете в загрята на 200 градуса фурна.

* Може да направите качамака с вода, но на мен ми е по-вкусен с мляко и масло. Понякога го правя с равни части вода и бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: