Агнес Паго

01/06/2011
"Предизвикваме ви да опитате този невероятно вкусен сладкиш, и да не забравите да го поднесете със сладолед "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 006
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 250 г прясно
  • пудра захар - 1 чаена чаша
  • млени орехи - 2 чаени чаши
  • брашно - 1 чаена чаша
  • белтъци - 4
  • жълтъци - 4 за глазурата
  • пудра захар - 1 чаена чаша за глазурата
  • сладолед - около 60 гр. за гарниране, ванилов
  • ядки - по избор едро натрошени за гарниране

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото с 1 чаша пудра захар до пухкав крем. Добавяме млените орехи, брашното и при внимателно и леко бъркане - четирите белтъка, разбити добре на сняг. Печем на 180 градуса в правоъгълна средна големина тавичка.

След изпичането веднага покриваме с глазурата: четирите жълтъка, разбити добре с чаша пудра захар. Така престоява една нощ.

Реже се на ромбове или правоъгълници. Сервира се със сладоледа, поръсен с ядките.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Марияна
Марияна
09.04.2013 12:58
Веднъж направих този сладкиш почти без брашно - сложих 3 чаши орехи и само 4 пълни супени лъжици брашно, в което добавих 1 бакпулвер. Става перфектен тъмнокафяв орехов блат, защото брашното почти не се забелязва - то само служи за спойка. Печенето е по-бавно , при темп. около 170 градуса. Останалото с крема е същото.
0
0
нуши
нуши
07.04.2013 17:17
къде видя мляко
0
1
Деметра
Деметра
07.09.2011 10:35
Който желае, реже сладкиша и добавя крем. Аз се придържам към стария вариант, при който доминират ароматите на орехи и прясно масло - забелязвате, че няма никакви аромати допълнително и това ми харесва много. Мляко не се ползва в моя вариант.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти