събота, 6 февруари

Агнес Паго

От мима димитроваНовак 01/06/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Агнес Паго
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо19 879
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Продукти

  • масло - 250 г прясно
  • пудра захар - 1 чаена чаша
  • млени орехи - 2 чаени чаши
  • брашно - 1 чаена чаша
  • белтъци - 4
  • жълтъци - 4 за глазурата
  • пудра захар - 1 чаена чаша за глазурата
  • сладолед - около 60 гр. за гарниране, ванилов
  • ядки - по избор едро натрошени за гарниране
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Агнес Паго

Разбиваме маслото с 1 чаша пудра захар до пухкав крем. Добавяме млените орехи, брашното и при внимателно и леко бъркане - четирите белтъка, разбити добре на сняг. Печем на 180 градуса в правоъгълна средна големина тавичка.

След изпичането веднага покриваме с глазурата: четирите жълтъка, разбити добре с чаша пудра захар. Така престоява една нощ.

Реже се на ромбове или правоъгълници. Сервира се със сладоледа, поръсен с ядките.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 12 Гласа

Отзиви (4)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Марияна

2013-04-09, Оценка 5.0 от 5 за Агнес Паго

Веднъж направих този сладкиш почти без брашно - сложих 3 чаши орехи и само 4 пълни супени лъжици брашно, в което добавих 1 бакпулвер. Става перфектен тъмнокафяв орехов блат, защото брашното почти не се забелязва - то само служи за спойка. Печенето е по-бавно , при темп. около 170 градуса. Останалото с крема е същото.
0
1
Отговор
нуши

2013-04-07, Оценка 3.0 от 5 за Агнес Паго

къде видя мляко
1
0
Отговор
Деметра

2011-09-07, Оценка 4.0 от 5 за Агнес Паго

Който желае, реже сладкиша и добавя крем. Аз се придържам към стария вариант, при който доминират ароматите на орехи и прясно масло - забелязвате, че няма никакви аромати допълнително и това ми харесва много. Мляко не се ползва в моя вариант.
0
0
Отговор
valentina

2011-09-03, Оценка 4.0 от 5 за Агнес Паго

Не се ли разрязва по средата ? Млякото за сиропиране ли е ? Уточнете изпълнението на рецептата.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Агнес Паго. Не намерихте това което търсите? Разгледай останалите специалитети за Агнес Паго. Избрани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Агнес Паго в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.