Броколи роменско със жълти сирена

02/02/2016
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач138180301
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4 - 6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От главата броколи внимателно изрязваме розичките. Във вряща вода бланшираме розичките за 3-4 мин. В тава на умерен котлон добавяме олиото и запържваме лука.

След като стане прозрачен го заливаме с виното. Разбъркваме и добавяме всичките видове сирена, които предварително сме нарязали на ситно. Разтапяме сирената и добавяме сметаната и подправките. Варим докато стане сос.

Върху соса подреждаме романеското. Запичаме за кратко във умерена фурна на 180 градуса за около 20 минути или докато сметановият сос се сгъсти. Сервираме топли.

Забележка: Преди да добавите сол, опитайте сметановия сос. Аз добавих малко хималайска сол върху романеското.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар