Пилешко с лапад и ориз на фурна

02/02/2016
"И баба знае как се прави пилешко с ориз, но я опитайте да прибавите и лапад "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 029
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г сварено
  • лук - 1 - 2 главички
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лапад - 1 буркан консервиран
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • бульон - 400 мл пилешки
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, нарежете го и го задушете заедно с мазнината във фурната. Добавете измития ориз и обезкостеното пилешко месо.

Разбъркайте и гответе около пет минути.

Добавете лапада, червеният пипер, доматения концентрат и овкусете със сол.

Налейте бульона и разбъркайте. Гответе докато ястието остане на мазнина. Може да поднесете с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар