Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сусам

Баница със сусам

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Баница със сусам
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г домашно точени кори
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • сирене - 300 г
  • мая - 1 кубче прясна
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разделят на две. Смесват се яйцата, газираната вода, олиото, сиренето, брашното и маята. Разбъркват се хубаво, докато се разтвори маята.

Взима се една кора и се поръсва с 2-3 с. л. от сместа. Поставя се отгоре друга кора и отново се поръсва със сместа, пак се слага кора и така до последната кора.

Завива се на руло и се реже на парчета 10 см. /по възможност ги дооформете на кръгли/. Поставят се в тава. По същия начин се постъпва и с другата част от корите.

Накрая се залива с останалата смес и се поръсва със сусам. Оставя се да престои около 40 мин. Пече се в силно загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: