Ловджийски кюфтета

02/02/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Да, и ние си падаме по фините супи, но понякога ни се хапва нещо по-така - по-ароматно, плътно и ... с кюфтета "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 713
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките, направете 10 кюфтета и ги изпечете на скара или грил тиган.

В тиган загрейте малко олио.Запържете лука, чесъна и нарязаната на ивички сланина.

След това прибавете гъбите, нарязани на едро, подправките и налейте 50 мл червено вино.

След като се по изпари течността, добавете пасираните домати, захарта и дафиновия лист.

Наредете кюфтета във соса, захлупете с капак и оставете ястието да се готви на тих огън (30минути). Поръсете с пресен лук или магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
Изглежда много апетитно! Чудесен обяд!
2
0
Ирина Андреева Jolie
И лютичко как ще върви на тая страхотна манджичка...супер рецепта :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв