Ловджийски кюфтета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Ловджийски кюфтета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Да, и ние си падаме по фините супи, но понякога ни се хапва нещо по-така - по-ароматно, плътно и ... с кюфтета"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • универсална подправка - 1 ч.л. за кайма
  • чубрица
  • за соса
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сланина - 50 г шарена
  • гъби - 250 г консервирани
  • домати - 1 буркан
  • чубрица
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките, направете 10 кюфтета и ги изпечете на скара или грил тиган.

В тиган загрейте малко олио.Запържете лука, чесъна и нарязаната на ивички сланина.

След това прибавете гъбите, нарязани на едро, подправките и налейте 50 мл червено вино.

След като се по изпари течността, добавете пасираните домати, захарта и дафиновия лист.

Наредете кюфтета във соса, захлупете с капак и оставете ястието да се готви на тих огън (30минути). Поръсете с пресен лук или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглежда много апетитно! Чудесен обяд!
03.02.2016 09:58
2
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
И лютичко как ще върви на тая страхотна манджичка...супер рецепта :)
02.02.2016 17:37
3
1
Покажи всички подкоментари