Пача с джолан

Пача с джолан
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 5
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
23 мин.
Порции
8
"Ако остане равнодушен към вашата пача - зарежете го - трябва ви мъж с вкус към хубавите неща в живота"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • свински крачета - 2 бр.
  • свинско месо - 600 г
  • чесън - 2 глави
  • сол - 2 с.л.
  • вода - 4 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-голям съд слагаме джолана, крачетата, месото, солта и заливаме с 4 литра вода.

Варим около 3 часа докато водата остане на половина. Изваждаме месото, подреждаме го в купички, поръсваме с нарязан на дребно чесън и заливаме с още топлия бульон.

Оставяме на студено, поне за 12 часа да се стегне и да се желира. При сервиране обръщаме купичката върху чиния и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Георгиева
Румяна Георгиева
Традиционно зимно българско ястие,задължително го правя около Коледа.
06.02.2016 20:30