Царевичен хляб с чудна форма

02/02/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач374192281
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 300 гр. бяло тип 500
  • царевично брашно - 250 гр.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
  • яйцa - 1 бр. (жълтъка за намазване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват двата вида брашна. Добавя се солта и се разбърква хубаво.

В средата на тестото се прави кладенче и се добавя шупналата мая със захарта и млякото, разбития белтък с оцета. Омесва се меко тесто и се оставя да втаса на топло за 40 мин.

Готовото тесто се оформя по желание, в случая аз се опитах да придам формата на царевица, но може и просто като обикновена питка да си го изпечете.

Пече се на 200 гр. за 35 - 40 мин.

Готовия хлябт се намазва с масло и се увива с чиста кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар